Yaklaşık 36 saat boyunca alıkonulan Karaal’ın ağır şekilde darp edildiği, fidye amacıyla kaçırıldığı ve polis operasyonuyla son anda kurtarıldığı öğrenildi.
Olay, 17 Haziran akşamı İstanbul’un Maltepe ilçesinde meydana geldi. İBB davasının tutuksuz sanıkları arasında yer alan Erhan Karaal, evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Ailesinin ihbarı üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı operasyon yürüttü.
Yapılan çalışmalar sonucunda Karaal, sabah saatlerinde Tuzla’da bulunan eski bir fabrikada sağ olarak bulundu. Polis ekiplerinin operasyonuyla kurtarılan Karaal’ın sağlık durumunun kontrol altına alınması amacıyla Tuzla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi. Tedavisinin sürdüğü öğrenilen Karaal’ın vücudunun çeşitli bölgelerinde darp izleri olduğu belirtildi.
Soruşturmaya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Erhan Karaal sekiz kişilik bir grup tarafından para talebi amacıyla kaçırıldı. Kaçırıldığı süre boyunca farklı noktalarda tutulduğu belirtilen Karaal’ın, şüphelilerin yakalanmamak için sürekli yer değiştirdiğini anlattığı öğrenildi. Eski fabrika binaları ve metruk alanlarda tutulduğu belirtilen Karaal’ın saatler boyunca şiddete maruz kaldığı ifade edildi.
Yaşadıklarını eşi Ayşe Karaal’a anlatan Erhan Karaal’ın ifadeleri olayın vahametini gözler önüne serdi. Karaal’ın eşine, “Kaçıranlar beni öldürecekken polisler son anda beni kurtardı. Beni bütün gece dolaştırdılar. Yakalanmamak için sürekli yer değiştirdiler. Basında çıkan haberlerden sonra köşeye sıkıştılar. Benden para istediler. Saatlerce darp edildim. Sonuç alamayacaklarını anlayınca kaçmadan önce kafama sıkacaklardı. Tam o sırada polis geldi ve beni kurtardı” dediği öğrenildi.
Öte yandan şüphelilerin, Erhan Karaal’ı alıkoydukları sırada eşi Ayşe Karaal ile de iletişime geçtiği ortaya çıktı. Telefonla ulaştıkları Ayşe Karaal’dan para getirmesini isteyen zanlıların fidye pazarlığı yapmaya çalıştığı iddia edildi. Emniyet kaynakları, fidye talebinin ayrıntıları ile olayın arkasındaki bağlantıların kapsamlı şekilde araştırıldığını belirtti.
Polis ekiplerinin kaçırma olayına karıştığı değerlendirilen kişilerin kimliklerini tespit etmek için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Güvenlik kameraları, telefon kayıtları ve dijital veriler üzerinden yürütülen soruşturmanın çok yönlü devam ettiği kaydedildi.
Olay, hem siyasi çevrelerde hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, güvenlik güçlerinin operasyonu sayesinde olası bir infazın son anda engellendiği değerlendiriliyor.





