Özel, Tengioğlu’nun Ocak 2025’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) giderek, “Koğuşta birlikte yattığım arkadaşlara talimat verildi. İmamoğlu’na suikast yapılacak” dediğini duyurdu. Bu açıklamalar, hem siyasi hem de toplumsal açıdan büyük yankı uyandırdı.
Suikast İhbarı ve Saldırı Olayı
CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Tengioğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne giderek, koğuşta birlikte kaldığı eski arkadaşlarına talimat verildiğini ve İmamoğlu'na suikast yapılacağını söylediğini aktardı. Özel, “Bu adamı birileri böyle kullanıyor” diyerek, saldırganın yalnızca bireysel bir tehditten ibaret olmadığını, arkasında bir güç olduğunu ima etti.
Özel'in açıklamalarına göre, Tengioğlu, suikast ihbarını yapmak için İBB'ye gitmiş ve “Koğuşta birlikte yattığım arkadaşlarıma talimat verildi, İmamoğlu’na suikast yapılacak” şeklinde bir bildirimde bulunmuş. Bu bildirimin ardından polis devreye girmiş ve Tengioğlu'nun beyanlarını ciddiye alarak ilgili kişilerle iletişime geçilmiş. Özel, aynı zamanda bu olayın üstü kapalı bir şekilde gizlenmeye çalışıldığını da vurguladı.
66 Yaşındaki Saldırganın Geçmişi
Tengioğlu’nun geçmişi ise oldukça karanlık. 66 yaşındaki saldırgan, 2004 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde iki çocuğunu öldürüp birini yaralamıştı. Ancak 2020 yılında şartlı tahliye edilen Tengioğlu, halen toplum için büyük bir tehdit oluşturan bir figür olarak dikkat çekiyor. Bu suçlu geçmişi, kendisinin toplumdan yabancılaşmasına yol açmış olsa da, siyasi bir amacı güden kişiler tarafından manipüle edilebileceği ifade ediliyor.
Özel: “Bu Adamı Birileri Kullanıyor”
Özel, grup toplantısında yaptığı açıklamalarda, Selçuk Tengioğlu'nun sadece bir “bireysel saldırgan” olmadığını, onun arkasında daha büyük bir organizasyon olabileceğini belirtti. “Bu adamı birileri böyle kullanıyor” diyen Özel, şunları ekledi: “İmamoğlu’na suikast yapacak diyen adam, dün herkesin gözü önünde ana muhalefet liderine saldırıyor. Kimse bu olayları küçümsememeli.”
Özel, olayın politik yönüne de değinerek, Türkiye’deki “korku imparatorluğu”na dikkat çekti. Özel, “Bu ülkede yarattığınız korku imparatorluğu yüzünden, tüm telefonlar dinleniyor. Ekrem Bey ve gazetecilerle yapılan normal görüşmeler bile takip ediliyor. Bu bir haksızlık!” dedi.
Özgür Özel'in Cevabı: "Hodri Meydan!"
CHP lideri, yaşanan saldırıya karşı verecekleri cevabı da açıkladı. “Saldırıya bir cevabımız olacak” diyen Özel, “Yarın akşam Beyazıt Meydanı’ndayız, Cumartesi Van’dayız, 19 Mayıs’ta İzmir’deyiz. Cevabımız budur, cevabı okudunuz mu! Hadi oradan! O evlat katilinin elini çıplak yollayana söylüyorum. Cesaretin varsa doldur da yolla, hodri meydan!” ifadelerini kullandı.
Bu açıklamalar, CHP'nin kendisine yönelik saldırılara karşı aktif bir tutum alacağını ve sokak gösterileriyle tepkilerini göstereceklerini ortaya koyuyor.