Kaza, 30 Temmuz 2025 Çarşamba günü saat 04.00 sıralarında Adana’nın gözde bölgelerinden biri olan Mavi Bulvar’da yaşandı. Seyir halindeyken sürücüsünün kontrolünden çıkan 01 AC 300 plakalı otomobil, önce demir korkuluklara çarptı, ardından hızını alamayarak sulama kanalına düştü.

Kazanın ardından olay yerine gelen vatandaşlar zamanla yarışarak suya gömülen araçtaki üç kişiyi çıkarmayı başardı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Saniyelerle Yarış: Vatandaşlar Müdahale Etti

Kazanın gece saatlerinde meydana gelmiş olması, olası bir facianın önüne geçilmesini zorlaştırdı. Ancak çevredeki vatandaşların dikkati ve hızlı müdahalesi sayesinde araçtaki üç kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Görgü tanıklarından biri olay anını şu sözlerle anlattı:

“Büyük bir gürültü duydum. Koşarak geldiğimizde araç suya gömülüyordu. İçeridekiler çırpınıyordu. Hemen yardıma koştuk. Kapıları zor açtık ama üç kişiyi de çıkardık. Ambulanslar birkaç dakika içinde geldi.”

Yaralıların Durumu İyi

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan üç kişinin de bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Adana Şehir Hastanesi’nden yapılan ilk açıklamada, yaralılardan ikisinin ayakta tedavi edilebileceği, birinin ise kısa süreli müşahede altında tutulacağı belirtildi. Kazazedelerin kimliklerinin tespit çalışmaları sürüyor.

Kazayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Emniyet güçleri, kazanın nedenine ilişkin kapsamlı bir inceleme başlattı. İlk değerlendirmelere göre, kazaya sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ve hızın etkisiyle kontrolünü yitirmesi neden oldu. Alkollü ya da uykusuz sürüş ihtimali de araştırılıyor.

Polis, olay yerindeki güvenlik kameralarını incelemeye alırken, sulama kanalı çevresindeki korkulukların yeterince sağlam olup olmadığı da ayrıca değerlendirilecek.

Uzmanlardan Uyarı: “Mavi Bulvar’da Önlem Şart”

Bölge sakinleri, Mavi Bulvar’daki trafik düzenlemelerinin yetersiz olduğunu ve gece saatlerinde bu yolda hız yapan sürücülerin kazalara davetiye çıkardığını dile getirdi. Kazanın ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı “Mavi Bulvar'da hız denetimleri artırılsın” çağrısında bulundu.

Trafik güvenliği uzmanları ise bu tür kazaların özellikle şehir içi sulama kanalı kenarlarında daha sık yaşandığını belirterek, şu önerilerde bulundu:

“Bu tür kazaların önüne geçilmesi için kanal çevresindeki bariyerler güçlendirilmeli. Özellikle gece saatlerinde yol aydınlatmaları artırılmalı ve radar kontrolleri sıklaştırılmalıdır. Ayrıca genç sürücülere yönelik eğitim ve denetimler artırılmalı.”

Benzer Kazalar Daha Önce de Yaşandı

Adana’da özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar ve buna bağlı olarak gece saatlerinde yoğunlaşan trafik, zaman zaman benzer kazalara yol açıyor. Son yıllarda sulama kanallarına düşen araçlarla ilgili birkaç benzer olay yaşanmıştı. Ancak bu kazada can kaybı yaşanmaması, olası bir faciadan dönüldüğünü ortaya koydu.