Kerpiç Akademi'nin ev sahipliğinde, Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin katkılarıyla ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiç ile İnşa Etmek Sempozyumu", Adana Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Toros Üniversitesi ve Adana Ticaret Odası'nın da katkılarıyla gerçekleşti.

Adana’da Filistin’e Destek İçin ’Farkındalık Çadırı’ Adana’da Filistin’e Destek İçin ’Farkındalık Çadırı’

Adana Ticaret Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen sempozyuma katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmasında Türkiye'nin öncelikli gündeminin depreme dayanıklı şehirler oluşturmak olduğunu vurguladı. Karalar, "Toplum olarak afet anında hassasiyet gösteriyoruz, ancak zamanla bu önemimizi yitiriyoruz. Türkiye'nin dünyadaki en riskli deprem bölgelerinden biri olduğunu unutmamalı, gerekli tedbirleri almalıyız. TMMOB'a bağlı odalar, ülkenin sorunlarına çözüm üreten ve bunları aktaran kuruluşlardır; eleştirel yaklaşımlarını dikkate almak, bilimin ilerlemesini desteklemek demektir. Depreme dayanıklı bir Adana ve Türkiye için geçmişten ders çıkararak, bilimin rehberliğinde çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Afet Koordinasyon Merkezini Hayata Geçireceğiz

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Adana'da 7 binin üzerinde binanın ciddi hasarlar aldığına dikkat çeken Karalar, Adana'nın depreme dayanıklı bir şehir olması için Afet Koordinasyon Merkezi'ni faaliyete geçireceklerini belirtti. Karalar, mikrobölgeleme çalışmalarını sürdürdüklerini ve ikinci dönemde bu çalışmaları hayata geçirerek, şehrin depreme daha dayanıklı hale gelmesine katkıda bulunacaklarını ifade etti.