Erdoğan, konuşmasının büyük bir kısmında ekonomiye değinerek, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğunu vurguladı. Türk müteahhitlik sektörünün dünya çapındaki başarısını öne çıkaran Erdoğan, “İnşaat sektöründeki her adımımızın itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını gördük. Ancak müteahhitlerimiz yurt dışında büyük başarılar elde ederek Türkiye’nin marka değerini yükseltiyorlar” dedi. Erdoğan, 2023 yılında tüm zorluklara rağmen 28 milyar dolarlık projeye imza atıldığını belirterek sektörün gelecekte daha büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Türkiye’nin Yönü Batı’ya, Ancak Doğu’yla İlişkiler de Önemli
Dünyada değişen ekonomik ve teknolojik dengelere dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin yüzünü Batı’ya çevirdiğini, ancak bu durumun Doğu ile ilişkileri ihmal etmek anlamına gelmediğini ifade etti. Erdoğan, “Kazan-kazan temelinde dengeli işbirlikleriyle tüm aktörlerle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz” dedi. Türkiye’nin bu anlayışla son 22 yılda önemli adımlar attığını belirten Erdoğan, global ekonomideki belirsizliklere rağmen ülkenin büyüme potansiyelini koruduğunu dile getirdi.

Mersin ve Adana İçin Deprem Uyarısı: "Bu Bir İntihardır" Mersin ve Adana İçin Deprem Uyarısı: "Bu Bir İntihardır"

Yeni Anayasa Mesajı
Erdoğan, konuşmasının son bölümünde yeni anayasa çalışmalarına da değindi. Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışmaya açık olmadığını yineleyen Erdoğan, darbe anayasasından kurtulma hedeflerini tekrarladı. Erdoğan, anayasa tartışmalarının maksimalist söylemlerle tıkanmaması gerektiğini belirterek, “Milletimizi darbe anayasasından bir an önce kurtarmak istiyoruz” dedi.

Yapıcıoğlu'nun Açıklamaları Tartışma Yaratmıştı
HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, yeni anayasa tartışmalarına dair yaptığı açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki net tutumu dikkat çekti. Yapıcıoğlu, değiştirilemez maddelerin olmaması gerektiğini savunarak, bu durumun gelecek nesillerin iradesine ipotek koymak anlamına geldiğini söylemişti.