Murtaza Bulduklu 2
Murtaza Bulduklu 2
29 Eylül 2022 Perşembe 19:32
İşyerinizde Performansınızı Artırmak İçin Ne Yapmalısınız?

Bir kişinin bir şirkette ya da işte verim gücü demek olan performans, günümüz firmalarının personellerle alakalı hem en büyük yarışması hem de en büyük karabasanı haline gelmiş durumdadır. Bugünün iş dünyasında çalışanların performansını yüksek tutan bir şirket, bu arada iyi yönetilen bir şirket demek. Zira ancak bunu muvaffak olabilen şirketler, rekabette öne çıkabiliyor ve fiyatları aşağı çekebiliyor.

Hepimiz şahsi nedenlerle veyahut bizim dışımızdaki koşullar sebebiyle performansımızda ara ara düşüşler yaşarız. Her vakit büyük bir süratle ve neticeye odaklı şekilde bitirdiğimiz işleri eskisi gibi yapamaz hale geliriz.

Ancak en başta performansınızın düşüşüne kapı aralayan meselelerin temeline inmeniz ve öncelikli hedefinizin ne olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Önerilen biçimde fiziki, duygusal, zihni ve tensel bakımlılarınızı yapmanın yanı sıra orta ve uzun vadeli hedeflerinizi yine gözden geçirmek sizi yeniden iş hayatına döndürebilir.

Uzmanlar bir kişinin performans seyrindeki farklıkları iki türlü etkene bağlıyor:

• Çalışan kişinin kendisiyle alakalı vaziyetleri içeren iç etkenler.

• Çalışma şartlarının ve şirket içi organizasyonun kişi üzerindeki tesirlerini içeren dış etkenler…

Verimli Bir İş Hayatı İçin İzlenecek Yollar Neleredir?

Verimli çalışmak fazla mesai yapmakla karıştırılmamalı. Randımanlı olmak ise bir dizi unsurun zincirleme olarak uygulanması ile gerçekleşir:

• Emel ve amaçlar tespit etmeli ve özümsenmeli müessesenin varmak istediği noktayı ve kısa dönemli hedeflerini net olarak tespit etmiş ve çalışanların da bunları anlamış olması gerekir.

• Sistem ve prosedürler oturtulmalı: Aşırı kasideciliğe kaçılmamalı. Sistem adaletli olmalı. Kişilerin kabiliyet ve maharetlerini göstermelerine imkân sağlanmalı. Kariyer imkanları kişilerle beraber düşünülmeli.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.