Bebeklere doğduktan sonra çeşitli aşamalarla uygulanmakta olan bu aşı 2,4,6,15 ve 18. Ay olacak şekilde seri şekilde uygulanır. Çocuğun 13 yaşına gelmesiyle birlikte temel tetanoz aşı uygulaması tam anlamıyla son bulur.
Tamamlanmış olan tetanoz aşı uygulamasının klinik başarısı da %100’e yakın durumdadır. Bundan dolayı bebeklere de yapılması gereken bu aşı konusunda ebeveynlerin ve de doktorların ilgili olması gerekir.
Bebeklere yapılmakta olan bu aşılar onları dış dünyaya karşı daha güçlü ve de dayanıklı kılmaya yaradığı için bunların koruma sürelerini de bilmek gerekir. Bebeklere yapılan tetanoz aşısı kaç yıl etkili? İlk dozun koruyuculuğu olmamakla beraber 2. Doz 1 – 3 yıl, 3. Doz 5 yıl, 4. Doz ise 10 yıla koruyucu bir etki göstermektedir.
Tetanoz Aşısı Bebeği Korur Mu?
Hastalıklara ve de istenmeyen durumlara karşı bebeğin en iyi şekilde savunma gerçekleştirmesine yardımcı olan tetanoz aşıları da bebeği korur. Difteri, boğmaca, çocuk felci gibi pek çok hastalığa ve rahatsızlığa karşı tetanoz aşısı bebekleri en iyi şekilde korur. Bu sayede bebeklerin bu risklerle karşılaşması ve de sorun yaşaması mümkün olmaz.
Tetanoz aşısı bebeği korur mu? Belirtilmekte olduğu gibi birçok ve birbirinden farklı olan hastalık çeşitlerine karşı bebeği koruması son derece mümkündür. Her birinin etkili olduğu yıllar bulunduğundan 10 yılın bitmesinden sonra tekrarlamasında da fayda vardır.
Tetanoz Aşısı Bebeğe Ne Zaman Yapılır?
Tetanoz aşısının farklı aşamaları ve de dozları olmasından kaynaklı bu durumda bebeklere uygulanması gereken en uygun zamanın ve ayların, yaşın bilinmesi gerekir. Bebeklerde bu aşı 2,4,6,18,48 aylar ve de 13 yaşında uygulanmaktadır.
Erişkinlerde tetanoz aşısı 10 yılda bir tekrarlanmaktadır. Daha önce hiç bu aşıyı olmayan bir yetişkin de ise 3 doz aşı uygulaması yapılır. Tetanoz aşısı ne zaman yapılmalı? Bebeklerin en doğru şekilde korunması adına aşının belirtilen aylarda ve yaşta yapılması gerekir.