Tüp bebek, bebek sahibi olmak isteyen anneden alınan yumurtanın, baba adayından alınan sperm ile döllenmesi sonucu elde edilen en sağlıklı embriyonun rahme yerleştirilmesi işlemi olarak tanımlanabilir. Tüp bebek tedavisine başlamadan önce hem erkek hem de kadının doğurganlığı değerlendirilir. Yumurtalar daha sonra çatlatma iğnesi yapılarak foliküllerden ayrılır. yumurtaların toplanması sırasında, olgun yumurtalar transvajinal ultrason kullanılarak anne adayından alınır. Bu arada babadan sperm alınır, İzmir tüp bebek laboratuvarında toplanan üreme hücreleri ile döllenme sağlanır, en sağlıklı embriyolar transfer edilir, diğer bir deyişle en iyi tüp bebek. annenin rahmi ultrason kontrolü altında Bu müdahaleden yaklaşık yarım saat sonra çift eve gidebilir.
Bazı durumlarda birden fazla embriyonun rahme transfer edilmesi gerekebilir. Bu gibi durumlarda çoğul gebelik meydana gelebilir. Tüp bebek tedavisi her premenopozal yaştaki kişiye uygulanabilse de 40 yaşından sonra gebelik şansının azaldığı unutulmamalıdır. Başvuru sayısı sınırsızdır. 35 yaş altı kadınlara 1 yıl, 35 yaş üstü 6 aydır korumasız düzenli cinsel ilişkiye girmiş ve gebe kalamayan kadınlara tüp bebek tedavisi uygulanır. En sık sorulan sorulardan biri “Tüp Bebek nasıl yapılır?” sorusudur.
Tüp Bebek Süresi Ne Kadar?
Âdetin 2. veya 3. gününde başlayan tedavi embriyo transferinden yaklaşık 16-17 gün sonra biter, kandan gebelik testi için 10-12 gün beklenir. Detaylara profdrhasmetmesutozsoy sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kaynak: https://www.profdrhasmetmesutozsoy.com/izmir-tup-bebek-merkezi