Rapor alan çalışanların rapor parası, sonradan ödeniyor. Peki, rapor parası ne zaman yatar? Merak ettiğiniz sorunun yanıtı veriliyor.
Rapor paranızın alınması için işverenin raporu SGK’ya bildirmesi gerekiyor. Sonrasında ise yasal ve hızlı bir süreç işleyerek, paranızın yatması sağlanıyor. Rapor parası ne zaman yatar sorusunun yanıtı veriliyor. İşte detaylar…
Rapor Parası Yatma Süresi
Alınan raporun ilk olarak sizin tarafınızdan iş verene verilmesi gerekiyor. İşverene verilen raporun ödemesinin gerçekleşmesi için şart, işverenin direkt olarak SGK’ya rapor bildirimini yapması. Sonrasında ise en fazla 15 gün içinde ödemenizin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Bakıldığında direkt olarak SGK’ya bildirilmiş olan raporların ödemelerinin gerçekleşmesi için verilen maksimum sürenin 15 gün olduğu belirtilmiştir.
PTT üzerinden hesaba yatar…
Evet, rapor konusunda herhangi bir sorun yaşanmaması durumunda, direkt olarak PTT üzerinden hesaba yatması da sağlanacaktır. Direkt olarak çalışanın hesabına yatar ve raporlu olduğu süreçte parasını bu şekilde alması da sağlanmış olur.
Almanız gereken süre?
Hesabınıza yatırılan paranın alınması gereken süre ise 2 ay olarak belirlenmiştir. Rapor parası yatırma süresi dışında, kişinin hesabına yatırılan paranın çekilmesi süresi de olacaktır. Bunun için belirlenen süre 2 aydır. Yatan parayı 2 ay içinde çekmeniz gerekiyor.
Rapor Parası Ne Kadardır?
SGK tarafından belirlenen hesaplama, kişinin maaşı üzerinden olacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak yapılan hesaplama sonucunda ödemeniz kendi hesabınıza olacaktır. Değerlendirip, direkt olarak gerekli başvuruları yaparak anında siz de SGK üzerinden raporlu olan günlerinizin ödemesini alabilirsiniz. 3 günün üzerinde olan raporlar için SGK rapor ödemesi gerçekleşecektir. Bununla ilgili şartların sağlanması da yeterli olacaktır. Kısa süre içinde ödemeniz, PTT üzerinden kendi hesabınıza kolayca yapılır.