Murtaza Bulduklu 2
Murtaza Bulduklu 2
14 Mart 2023 Salı 22:10
Ünlü Teknoloji Mağazasından Sıfır Aldığı Telefon Çalıntı Çıktı, Sonrasında Yaşanan Skandalları Anlattı!

Ali Gün (59), İzmir'de ünlü bir teknoloji mağazasından aldığı telefon çalıntı çıktı. İMEİ numarasından telefonunun çalıntı olduğu anlaşıldığını öğrendi. Telefona kriminal inceleme yapılacağı için el konuldu.

"Mağduriyetimin Giderilmesini Umuyorum"

"2019 yılında yeğenimle birlikte giderek kendime cep telefonu satın aldım. Aradan yaklaşık 1 yıl geçtikten sonra beni polis merkezinden ifadeye çağırdılar ve satın aldığım telefonun çalıntı olduğunu öğrendim. Ben de telefonu sıfır kutusunda faturalı aldığımı, garanti belgesinin olduğunu bildirdim ve telefonu teslim ettim. Telefonumu geri alamayınca da tavsiye üzerine Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulundum. Orada haklı bulundum ama firma buna itiraz ederek davayı kazandı. Burada da yine davanın bütün masrafları ve avukatlık ücretini ödemeye mahkum edildim. Mağduriyetim zaten ortadayken orada bir şok daha yaşadım. Satın aldığım para gitti, telefonum gitti, bir de masrafları ödemeye mahkum edildim. Mağduriyetimin giderilmesini umuyorum" dedi.

"Orada Satışa Sunulan Bir Telefon Nasıl Çalıntı Oluyor"

Ali Gün, "Ben semtimde esnaflık yapan birisiyim ve bu olaylardan dolayı hırsızlık damgası yiyorum. Bu durum da ağrıma gidiyor, üstelik bir de haksız çıkıyorum. Konya'dan çalıntı ihbarı yapılmış ve ben telefonu geri almak için Konya'ya yönlendiriliyorum. Tanınmış, ünlü bir firmadan satın aldım telefonu. Orada da çalıntı telefon çıkacağı nereden aklıma gelecek. Dava sonucunda diyor ki 'Neden 6 ay içerisinde bildirmediniz'. Ben nereden bileyim oradan satın aldığım telefonun çalıntı çıkacağını. Faturalı, garanti belgeli bir şekilde aldım. Kusurlu telefonun bildirilmesi gerekiyormuş. Ürünün kusuru farklı bir şeydir, çalıntı olması farklı. Orada satışa sunulan bir telefon nasıl çalıntı çıkabiliyor; asıl konu bu" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.