Adanaajans
Adanaajans
02 Haziran 2021 Çarşamba 16:03
Sinema Salonları 24 Saat Sonra Tekrar Kapatıldı

Sinema salonları 24 saat sonra tekrar kapatıldı. Bu durum, başta sinemaseverler olmak üzere pek çok kesim tarafından tepki ile karşılandı. Peki, 24 saat içinde karardan neden dönüldü?

Karar 24 Saatte Değişti

Sinema salonları 24 saat sonra tekrar kapatıldı. Geçtiğimiz gün, geç saatlerde konuya dair resmi bir açıklama yapıldı. Buna göre, daha önce açıklanmış olan yeni normalleşme sürecinde açıldığı belirtilen sinema salonları, bugün itibari ile tekrar kapatıldı.

Bilindiği gibi Covid-19 salgını ile mücadele devam ediyor ve gelinen son aşamada, vaka sayılarından önemli bir düşüş yakalanmak isteniyor. Bu doğrultuda aylık kararlar alınıyor. Yeni alınan kararlara göre sokağa çıkma yasağı kısıtlamasında düzenlemeler olmuş ve daha önce kapalı olan ya da kısıtlı hizmet vermekte olan işletmelerin bir kısmı açılmıştı. Bahsi geçen işletmelerden biri de sinema salonlarıydı.

Bakanlıktan Beklenmeyen Açıklama

Sinema ve tiyatro salonları, koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle bir süredir kapalı. Ancak yapılan açıklamada sinema salonlarının açıldığı duyurulmuştu. Bu bağlamda sinema salonları Pazar günleri hariç akşam 22.00’a kadar hizmet verebilecektir. Bu durum hem sinemaseverler hem de işletmeler için sevinçle karşılanmıştı.

Ancak konuya dair yeni bir açıklama geldi. İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüklerini ve normalleşme tedbirleri kapsamında sinema salonlarının 1 Temmuz tarihine kadar kapalı kalacağını iletirken yasağa uymayan kişi ve işletmeler hakkında cezai işlem başlatılacağı da belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.