Murtaza Bulduklu 2
Murtaza Bulduklu 2
14 Ağustos 2021 Cumartesi 00:13
Ordu, Artvin Ve Rize’den Peş Peşe Endişe Verici Seller Ve Heyelanlar Görüldü

Ordu'nun Fatsa ilçesinde aniden etkili olan şiddetli yağış sele dönüştü. Karadeniz sahil yolu ulaşıma kapatılsa da çok sayıda işyerini su bastı. Artvin'de öğleden sonra etkili olan şiddetli yağışların ardından Yusufeli ve Şavşat ilçelerinde küçük derecede dere taşmaları yaşandı.

Fatsa ilçesinde gün içinde aralıklarla görülen ve geceleri etkisini artıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok noktasında, sokaklarda ve ara yollarda yükselen yağmur suları insanları tedirgin etti. Kısa sürede akışı artan yağmur suları ilçenin birçok noktasında iş yerlerini doldurarak hasara yol açtı.

Tüccarlar birbirlerine destek olup işyerlerini sulardan temizlerken, Karadeniz sahil yolunda sel nedeniyle oluşan su birikintisi trafiğin durmasına neden oldu. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda yol yeniden trafiğe açıldı.

Öte yandan ilçede şiddetli yağışlar devam ederken, bölgedeki belediye, yol ve ilgili ekipmanların çalışmaları ve önlemleri sürüyor.

Artvin'de Nehir Taşması

Uyarıların ardından Artvin'de beklenen yağışlar başladı. Şavşat ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde yağmurun etkisiyle taşan dereler yolları çamurla kapladı.

Sel suları yolu ulaşıma kapatırken, bir kamyon ve şoförü sel sularının ortasında kaldı.

Aracını hareket ettiremeyen sürücüye Yusufeli Belediyesi ekipleri yardıma koştu. Kamyon bulunduğu yerden kurtarılarak güvenli bir alana çekildi. Ekiplerin iki ayrı ilçede çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

RİZE'DE Heyelan Meydana Geldi

Çayeli ilçesinin Beyazsu köyünde derenin yol açtığı heyelan köprünün çökmesine neden oldu.

Rize İl Özel İdare ekipleri tarafından trafiğe kapatılan dere yatağının açılmasıyla olası su baskını önlendi. Beyazsu Köyü'nde, derenin suyu artan suları, dere yatağında bulunan caminin duvarlarına çarptı. Komşular korkunç anlar yaşadı.

Büyükköy şehrinin 4 mahallesine ulaşım sağlayan yollar, kara kütlelerinin raylardan çıkması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Ekipler, inşaat ekiplerinin de desteğiyle trafiğe kapatılan yollarda çalışırken, bölgede yağmur devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.