Kars sıfırın altında dokuz dereceyi görerek kar yağışı için ilk sinyalleri verdi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde geçerli olmak üzere hava parçalı ve az bulutlu olacak.
Özellikle sıcaklığın mevsim normalleri altında seyredeceği bölgede, rüzgar kuzey ile batıdan hafif olmak üzere yer yer de orta kuvvette esecek. Sabah ile gece saatlerinde yaşanan buzlanma ve don olayına bağlı olmak üzere aynı zamanda yer yer de pus ve sis beklenmekte olan bölgede, vatandaşların da yaşanılacak hava şartlarına hazır olması istendi.
Gece saatlerinde bölgede aynı zamanda en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Kars'ta -9, Ardahan'da -8, Erzurum'da -5, Ağrı'da -4, Erzincan'da -2 ve Iğdır'da 0, Tunceli'de ise 3 derece olarak ölçüldü.
Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinde Seyredecek
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek, rüzgarın ise bölge genelinde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre aynı zamanda ülkemizin iç ve doğu kesimleri başta olmak üzere gece ve sabah saatlerinde aynı zamanda yoğun olmak üzere pus ve sis hava şartlarının yaşanacağını ve bununla beraber gerçekleşen hava şartlarında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların daha dikkatli ve temkinli olması gerektiğini açıkladı.
Yağışlı Havalar Geri Geliyor
Yapılan değerlendirmelere göre aynı zamanda cuma gününün gelmesiyle beraber yağışlar yurda geri dönüyor. Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde geçerli olmak üzere yağışlı havalar beklenmekte. Cumartesi gününde ise Karadeniz'in doğusu başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu'un bazı kesimlerinde ise kar yağışı beklendiği Meteoroloji Müdürlüğü tarafından açıklandı.