Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün toplanılacak kabine toplantısında yükselen gıda fiyatları, enflasyon ve Ukrayna-Rusya krizi masada konuşacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında bugün artan gıda fiyatları, enflasyon oranları ve Ukrayna-Rusya arasında olan kriz hakkında konuşma yapacağı bilgisi verildi. Bugün Beştepe'de saat 15.00' da toplanılarak önemli konu başlıkları ile görüşme sağlanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabilesi, iki hafta önce tekrar toplanmıştı. Beştepe'de gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nda Rusya'nın Ukrayna için gönderdiği askeri müdahalesi ve Türkiye tarafından yürütülen diplomasi hakkında konuşulacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme yaparak iki ülke arasında olan krizin barışçıl bir şekilde çözümlenmesi ve kalıcı olarak ateşkes ilan edilmesi hakkında konuşma yaparak bilgi verecektir. Aynı zamanda Türkiye'nin atacağı adımları, izleyeceği yolları da kabine toplantısında gündem de olacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de serbest bir şekilde denizde bulunan mayınlar İstanbul Boğazı için tehlike oluşturabilir. Bu yüzden kabine toplantısında ele alınacak konu başlıklarından biri denizde kalan mayınlar olacaktır.
Kabine Toplantısı Konuları
Bugün 15.00'da gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nda Rusya-Ukrayna hakkında görüşme sağlanacak. İki ülke arasında olan kriz nedeni ile gıda da fiyat artışı gündem de yer alacak. Aynı zamanda savaştan dolayı yükselen enerji fiyatlarının artışı da Kabine Toplantısı konularından biridir. Toplantıda Koronavirüs ile ilgili olan mücadele hakkında görüşme yapılarak bilgi verilecektir. Kabine'de sınır ötesi devam eden terör ile mücadele ve yurt içinde olan sorunlar da ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında 6 farklı konu başlığı ele alacak. Gündem de önemli konular hakkında görüşülerek Türkiye'nin durumu ve nasıl bir yol izleneceği konuşacak. Özellikle Rusya-Ukrayna arasında savaş nedeni ile artan gıda fiyatları ve enerji fiyatları ele alınacak.