Güvercin beslemeden önce bilinmesi gerekenler
Diğer kuş türlerinin bakımında olduğu gibi güvercinlerin bakımında da temel ihtiyaçlarını karşılamak ve güvenlik duygusu oluşturmak gerekir. Güvercinler kendilerini avcılardan koruyamazlar. Bu nedenle, güvercinlerinizi açık havada beslemeyi planlıyorsanız, güvenli bir ortam oluşturmalısınız. Bu sayede onları vahşi hayvanlar, kedi ve köpekler tarafından yenmekten koruyabilirsiniz. Güvercin beslemek zahmetli ve zevklidir. Ama güvercinlerinize iyi bakarsanız 20 yıla kadar yaşayabilirler. Bu doğrultuda güvercinleri beslerken dikkat edilmesi gerekenler kısaca şu şekildedir.
Güvenli ve konforlu bir barınak oluşturulmalı
Güvercinler için yapılan barınaklarda çatı katı veya bahçe gibi yerler tercih edilebilir. Barınak olarak güvercin kafesleri, bekçiler veya yuvalar tercih edilebilir. Boyutları, beslenecek kuş sayısına ve kişinin mali özelliklerine bağlıdır. Ancak buradaki en önemli şey güvercinler için mükemmel bir barınak oluşturmaktır. Bunu göz önünde bulundurarak 1 veya 2 güvercin beslemeyi planlıyorsanız kafes en az 60 x 60 x 60 cm ölçülerinde olmalıdır. Elbette güvercinlere yem verilirken daha büyük bir kafes tercih edilebilir.
Bahçede güvercin beslemeyi planlıyorsanız mağara ortamı da oluşturabilirsiniz. Aslında bu, güvercinleri beslemenin mükemmel bir yoludur. Kuş evi yapılacaksa güvercin uçuş alanı güney veya güneydoğuda olmalıdır. Böylece gece soğuyan bir ev kısa sürede ısınır. Ayrıca büyüme hormonunun salgılanması için gerekli olan D vitamini de sadece güneş ışığında sentezlenir. Bu güvercinler için çok önemlidir. Kuşhane yine çevredeki ağaçlardan ve binalardan uzakta olmalıdır.
Güvercinler ne yer?
Güvercin ne yer tüm canlılar gibi hayatta kalmak için yiyeceğe ihtiyaç duyar. Güvercinler beslenme ihtiyaçlarını farklı şekillerde karşılarlar. Bu bakımdan birçok besine açık bir hayvandır. Ancak dengeli ve sağlıklı beslenme güvercinler için önemlidir. Bu nedenle güvercinleri beslerken dikkatli olmak önemlidir. Özel olarak verilen mamaların güvercinlerin gelişimini doğrudan etkilediği bilinmektedir. Bu sayede gerekli besinlerin uygun yollarla emilimi sağlanır.
Güvercinler ekin adı verilen bir alanda yiyecek toplarlar. Buradaki yem parçalanır ve güvercinin yutması için hazır hale gelir. Tohumlar bu canlılar için önemli bir besin kaynağıdır. Ayrıca böcekler ve solucanlar da bazı güvercinler için vazgeçilmez besinlerdir. Bunlara ek olarak; Pirinç benzeri bir tahıl olan bulgur, güvercinlerin sıklıkla beslendiği besinlerden biridir. Besin alanları bunlarla sınırlı değildir. Güvercinlere zaman zaman lahana, karnabahar, ıspanak, marul ve havuç gibi sebzeler de verilebilir. Sebzeler her zaman yemeklere dâhil değildir.
Yavru Güvercin ne yer?
Dişi güvercinler genellikle iki yumurta bırakır ve onları kuluçkaya yatırır. Yaygın olmamakla birlikte üç veya bir yumurtadan çıkabilirler. İlk güvercin yumurtası yaklaşık 15 gram ağırlığındadır. Civcivler 11 gram ağırlığa kadar yumurtadan çıkabilir. Güvercinler yaklaşık bir aylıkken bağımsız olarak yemeye başlar.
Yavru güvercin ne yer, ilk yumurtadan çıktıklarında ilk 1-2 hafta anne ve baba güvercinlerin ekinlerinde taşıdıkları güvercin sütü ile beslenirler. 15 gün sonra aretik güvercinlere besleyici yem koyabilirsiniz. Güvercinler ilk ayda ekstra vitamin ve mineral alarak bebeğin sindirim sistemini güçlendirebilir.
Daha detaylı bilgiler için https://kanatlievreni.com/ ‘dan bize ulaşabilirsiniz.