Adanaajans
Adanaajans
26 Şubat 2021 Cuma 15:02
Bilim Kurulu Toplandı

Pandemi ile mücadele kapsamında oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu geçtiğimiz gün toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahreddin Koca, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Fahreddin Koca’dan Açıklamalar

Covid-19 salgını nedeni ile oluşturulmuş olan Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahreddin Koca önderliğinde düzenli olarak toplanıyor ve salgının seyrine dair önemli gelişmeler masaya yatırılıyor. Geçtiğimiz gün de rutin toplantı gerçekleşti ve toplantı sonrasında önemli açıklamalar yapıldı.

Salgının yıldönümüne girilirken sürecin nasıl seyredeceği merak konusuydu. Bilindiği gibi geçtiğimiz Mart ayından beri küresel ölçekte pandemi ile mücadele ediyoruz ve Aralık 2020 tarihinden beri sokağa çıkma yasağı ile kafe ve restoranların kapatılması gibi kısıtlamalar mevcut. Mevcut kısıtlamaların kaldırılması ya da en azından esnetilmesi bekleniyor.

Pazartesi Kabine Toplanacak

Bilim Kurulu’nun yapmış olduğu bu toplantı neticesinde mevcut kısıtlamalara dair yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyordu. Ancak Fahreddin Koca, toplantı sonrasında yapmış olduğu açıklamada kısıtlama konusunu pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda görüştükten sonra bir neticeye bağlayacaklarını iletti.

Bilindiği üzere esnaf kepenklerin kapalı kalmasından, öğrenciler ise örgün eğitime gidememekten şikayetçiydi ve özellikle bu iki grup bir süredir ilgili makamlara sesini duyurmaya çalışıyordu. Fahreddin Koca, esnaf ve öğrencilere dair son kararın da yine Kabine Toplantısı’nda verileceğini iletti.

Aşılama sürecine de değinen Sağlık Bakanı, Nisan ya da Mayıs aylarına kadar aşılama sürecini tamamlamayı planladıklarını ve birinci doz aşısını yaptıran vatandaşların ikinci doz aşılarının da güvence altında olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.