Yaklaşık 72 yıldır İsrail-Filistin çatışması sürmektedir. Filistin’de masum insanları bombalayarak kendi vatandaşlarını yerleştirmenin derdinde olan İsrail'e ABD'den sert tepki!
İsrail-Filistin çatışmasında ABD'nin sessiz kalışı bardağı taşıran sın damla oldu. Filistin yönetimi katliam yapan İsrail'in ABD ile bir bağının olduğu söyledi. 10 bine yakın Filistinli evini terk etmeye başladı. İsrail'in Doğu Kudüs'te yaptığı saldırılar ele alındı ve ABD siyasetinde tartışmaya neden oldu.
Beyaz Saray ve ABD Dış İşleri Bakanlığı İsrail'in Filistin’e yaptığı saldırıyı "meşru müdafaa hakkı" olarak adlandırıyor ve gizliden gizliye destekliyor. Ancak kongrenin önde gelen demokrat isimleri İsrail'in yaptığı katliamı sert bir dilde eleştiriyor. Beyaz Saray ve Kongre arasındaki fikir ayrımı Mecliste gündeme geldi. ABD Kongresinin ilk kadın vekili olan Filistin kökenli Rashida Tlaib, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Lloyd Austin ve diğer parti liderleri Filistin’de yapılan katliamı ele alarak herkesin bu duruma göz yumruğunu belirtti.
ABD İsrail Şiddetine Sessiz Kalıyor! Dünya Bunu Konuşuyor!
ABD Demokrat isimleri İsrail tarafından yaşatılan katliamı hem eleştiriyor hem de kınıyor. Bu bir insanlık suçudur ve ABD genelinde bu katliama ses çıkarması tüm dünya tarafından bekleniyor. ABD şiddete karşı eşit davranmıyor. Ilhan Omar, Alexandria Ocasio Cortez ve Rashida Tlaib İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulme sessiz kalmayarak Twitter hesaplarında paylaşımda bulundu.
Son Dakika Haberi: İsrail Katliam’a Devam Ediyor!
Yaklaşık 72 yıldır İsrail-Filistin çatışması sürmektedir. Filistin’de masum insanları bombalayarak kendi vatandaşlarını yerleştirmenin derdinde olan İsrail'e ABD'den sert tepki!

Adanaajans
15 Mayıs 2021 Cumartesi 22:59

Son Güncelleme: 15.05.2021 23:04