Kuzey Kore, balistik füze denemeleri ile başta Japonya olmak zere tüm dünya ülkelerinin eleştirdiği denemeyi yeniden tekrarladı.
Kuzey Kore son dakika haberi’nde balistik füze denemeleri ile başarısız oldukları yer alıyordu. Ancak yeniden yapılan balistik düze denizaltından fırlatıldığı bilgisi sabah saatlerinden itibaren tüm dünya’ya yayılmaya başladı. Kim Jong-Un liderliğinde Kuzey Kore’de ağızları açık bırakan olay yaşandı. Sınırları aşan denemeleri yapmış olması ile dünya ülkeleri eleştirmeye başladı.
Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) Savuna Bilimleri Akademisyeni tarafından gelen açıklamada: ‘’kanat hareketliliği ve süzülerek atlama mobilitesi dahil ileri düzey kontrol yönlendirme’’ teknolojilerine sahip olduklarını belirtti. Yaşanan olay sonrası kritik toplantı çağrısı yapıldı.
Washington’da Kritik Görüşme Yapıldı!
KCNA, deneme hakkında ‘’Denizaltından fırlatılan yeni tip balistik füze (SLBM) denemesi ‘8.24 Yongung’ gemisinde gerçekleştirildi’’ sözlerine yer verildi. Kyodo ajansı ise Japonya Dışişleri Bakanlığı Asya ve Okyanusya İşleri Genel Müdürü Funakoşi Takehiro, ABD ile Güney Kore’nin Kuzey Kore özel temsilcileri bir araya gelerek kritik bir görüşme yaptı. Kuzey Kore’nin bu şekilde yaptığı deneme füzeleri dünya ülkeleri’nin tepkisini artırdı. Katılımcılar ile yapılan görüşmeler de kritik kararlar alınacağı bilgisine yer verildi. Kuzey Kore’nin bu şekilde füze fırlatmaması için görüşmeler devam etmektedir.
Nükleer Silahlar İle İlgili Konuşuldu!
Washington’da yapılan kritik görüşme de nükleer silahlar hakkında konuşulduğu bilgisi verildi. ABD’li diplomat Sung Kim ile Güney Koreli diplomat Noh Kyu Duk’in katıldığı bu görüşmede Funakoşi, Pyongyang’ın nükleer silah programına yönelik fikir alışverişi yaptığı belirtildi. Kore Yarımadası’nın nükleer arındırılması çağrısı ile ‘’diplomatik çabaların’’ sürdürülmesi ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları tam olarak uygulanması yönünde görüşmeler yapıldı.