2 aylık süreden sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.
Suudi Arabistan ve Türkiye yeni bir döneme başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 2 ay önce Suudi Arabistan'a ziyaret için gitmişti. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud, Türkiye'ye iade-i ziyaret etti. Beştepe'de resmi bir tören ile karşılanan Selman bin Abdülaziz El Suud ve Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli konular hakkında görüştü. Askeri, siyasi, ekonomik, güvenlik ve ikili ilişkiler gibi pek çok konu konuşuldu. Ardından şu şekilde açıklama geldi: "Ticaretin kolaylaştırılması, yatırım fırsatlarının araştırılması, somut ortaklıklara dönüştürülmesi için iletişimin artırılması ele alındı." dedi.
"İki Ülkenin Kamu ve Özel Sektöründeki İletişimin Artırılması Ele Alınmıştır"
İki ülke liderinin görüşmesinde "Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi imkanlarını, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin kolaylaştırılmasını ve önündeki zorlukların üstesinden gelinmesini, yatırım fırsatlarının araştırılması ve çeşitli alanlarda somut ortaklıklara dönüştürülmesi için iki ülkenin kamu ve özel sektöründeki iletişimin artırılmasını ele almışlardır. Taraflar G-20 üyeleri olarak, iki ülkenin büyük ekonomik potansiyelini ve Suudi Arabistan'ın 2030 Vizyonu'nun yatırım, ticaret, turizm, kalkınma, sanayi, madencilik, inşaat projeleri, ulaşım-altyapı (müteahhitlik dahil), tarım, gıda güvenliği, sağlık, iletişim-bilgi teknolojisi alanları, medya ve spor alanlarında sunduğu fırsatları vurgulamışlar, Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi'nin çalışmalarını etkinleştirme, ortak ilgi alanlarında işbirliği ve koordinasyon seviyesini yükseltme ve iki ülke uzmanları arasında tecrübe paylaşımı konuları üzerinde çalışma hususunda mutabakata varmıştır" sözleri yer aldı.
"Taraflar İki Girişime Desteklerini Vurguladı"
"Suudi Arabistan tarafından başlatılan ve G-20 ülkelerinin liderleri tarafından onaylanan Döngüsel Karbon Ekonomisi Platformu'nun hayata geçirilmesine dair Suudi Arabistan'ın iklim değişikliği alanındaki çabalarına desteğini belirtmiştir. Taraflar, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması ilkelerine bağlı kalmanın önemini ve kaynakları olmayan emisyonlara odaklanarak iklim anlaşmasının uygulanması gereğini yinelemişlerdir. İki taraf, Suudi Arabistan'ın 2020 yılındaki G-20 zirve toplantıları başkanlığı sırasında başlatılan 'Arazi Bozunumunun Azaltılması ve Karasal Habitatların Korunmasını Geliştirmeye Yönelik Küresel Girişim' ve 'Küresel Mercan Resifleri AR-GE Hızlandırıcı Platformu' başlıklı iki girişime desteklerini vurgulamışlardır" denildiği belirlendi.