Kripto para birimlerinden bir tanesi olan Bitcoin üretimi, oldukça maliyetli bir yönteme dayanıyor. Peki, oldukça değerli olduğu bilinen Bitcoin’in üretimi nasıl yapılıyor?
Bitcoin Üretimi
Kısaca BTC olarak da bilinen ve 2009 yılında hayatımıza giren Bitcoin, her geçen gün daha da değerleniyor. Bilindiği üzere teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok işlem sanal ortam üzerine yansıtılmış durumda. Bu işlemlerden biri de sanal paralar. Günümüzde oluşturulmuş pek çok sanal para birimi bulunmakta.
Kripto para birimi olarak da isimlendirilen sanal paralar herhangi bir banka ya da kuruluşa ait olmadığı gibi bir devlete de ait değil. Ayrıca somut bir karşılığı da bulunmamakta. Ancak oldukça değerli ve alım satım işlemleri yalnızca kripto para borsaları üzerinden gerçekleşiyor. Kripto para birimleri arasında en yaygın olanı ve değerli olanı ise Bitcoin.
1 Yıllık Harcanan Enerji Türkiye'nin Elektrik Kullanımının Yüzde 40'ını Aştı
Bitcoin, diğer sanal para birimlerinde olduğu gibi sanal ortamdan alınıyor ve satılıyor. Aynı şekilde üretimi de bilgisayarlardan gerçekleşiyor. Yapılan araştırmalar, Bitcoin üretmek için özel olarak tasarlanan bilgisayarların 1 yıllık toplam enerji harcamasının Türkiye'nin elektrik kullanımının yüzde 40'ını aştığını gösteriyor.
Halihazırda Bitcoin için 1 yıllık harcanan enerji, Arjantin’in 1 yıl içerisinde harcadığı toplam enerjiyi geçmiş durumda. Bitcoin bir ülke olsaydı, en çok enerji harcayan ülkeler arasında 30. sırada yerini alacaktı. Yıllık Bitcoin üretiminde en çok enerjiyi ise Çin harcıyor.